Placek czeski

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

4 łyżki

75 dekagramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

masa:

0.5 litra

4 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 puszka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Upiec 3 placki.

Krok 2

Ugotować budyń, gdy wystygnie utrzeć go z Kasią i 5 łyżkami cukru pudru.

Krok 3

Przekładać placki masą i dżemem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej