Placek z masą grysikową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

93 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

12.5 dekagrama

12.5 dekagrama

12.5 dekagrama

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

masa:

1 opakowanie

2 szklanki

3 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, podzielić na 4 części i upiec.

Krok 2

Mleko i cukier zagotować, dodać kaszę manną, gotować chwilkę, ostudzić, utrzeć z kostką Kasi.

Krok 3

Przekładać placki powidłem i masą, a po wierzchu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miodowiec z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej