Pleśniak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

421

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 szklanki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, żółtek, Kasi, cukru waniliowego, 1/2 szklanki cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto.

Krok 2

Podzielić je na 3 części.

Krok 3

Dwie części ciasta schłodzić, a trzecią rozwałkować na blachę, następnie wyłożyć na nie dżem, posypać płatkami migdałowymi.

Krok 4

Na to zetrzeć na tarce schłodzoną drugą część ciasta.

Krok 5

Ubić pianę z białek, dodać szklankę cukru pudru, zmiksować i rozłożyć na cieście i przykryć trzecią częścią ciasta startego na tarce.

Krok 6

Piec około 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej