Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
łatwe
184 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oczyść z błon, pokrój ukośnie na grube plastry, dopraw do smaku solą i pieprzem. Cebule pokrój w plastry.

Krok 2
Mięso i cebule obsmaż na patelni, dodając pod koniec smażenia łyżkę koncentratu.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody oraz śmietaną. Dodaj do mięsa na patelni. Gotuj przez 4 minuty. Dla uzyskania lepszego efektu możesz finalne danie doprawić swoim ulubionym ziołem, np. majerankiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
Danie wyborne w smaku i proste do przygotowania – polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to dobry pomysł na obiad. Na przyrządzenie tego dania powinni skusić się nie tylko miłośnicy grzybów. By je zrobić, wystarczy kilka składników – polędwiczki wieprzowe, cebula, śmietana, koncentrat pomidorowy i sos grzybowy. Gdy połączysz je wszystkie, danie będzie soczyste i delikatne w smaku, a aromat dusznego mięsa w kremowym sosie grzybowym rozniesie się po całej kuchni. Dla podkręcenia smaku możesz dodać ulubioną przyprawę, na przykład suszone zioła o przyjemnym aromacie – majeranek lub tymianek. Doskonałym dodatkiem do polędwiczek w sosie grzybowym będzie gotowany ryż, kasza jęczmienna lub ziemniaczane purée. Do tego ogórek kiszony lub kapusta. Takie danie warto zaserwować na rodzinny obiad bądź na kolację w gronie przyjaciół.