Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
łatwe
188 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oczyść z błon, pokrój ukośnie na grube plastry, dopraw do smaku solą i pieprzem. Cebule pokrój w plastry.

Krok 2
Mięso i cebule obsmaż na patelni, dodając pod koniec smażenia łyżkę koncentratu.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody oraz śmietaną. Dodaj do mięsa na patelni. Gotuj przez 4 minuty. Dla uzyskania lepszego efektu możesz finalne danie doprawić swoim ulubionym ziołem, np. majerankiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
Danie wyborne w smaku i proste do przygotowania – polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to dobry pomysł na obiad. Na przyrządzenie tego dania powinni skusić się nie tylko miłośnicy grzybów. By je zrobić, wystarczy kilka składników – polędwiczki wieprzowe, cebula, śmietana, koncentrat pomidorowy i sos grzybowy. Gdy połączysz je wszystkie, danie będzie soczyste i delikatne w smaku, a aromat dusznego mięsa w kremowym sosie grzybowym rozniesie się po całej kuchni. Dla podkręcenia smaku możesz dodać ulubioną przyprawę, na przykład suszone zioła o przyjemnym aromacie – majeranek lub tymianek. Doskonałym dodatkiem do polędwiczek w sosie grzybowym będzie gotowany ryż, kasza jęczmienna lub ziemniaczane purée. Do tego ogórek kiszony lub kapusta. Takie danie warto zaserwować na rodzinny obiad bądź na kolację w gronie przyjaciół.