Przekładaniec z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

257

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżeczka

2 opakowania

masa:

3 opakowania

1 litr

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksować jaja z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem.

Krok 2

Piec w prostokątnej blasze.

Krok 3

Teraz zrobić masę.

Krok 4

Zagotować mleko, zrobić budyń wedle wskazówek na opakowaniu i do gorącego wrzucić kostkę Kasi, zmiksować.

Krok 5

Wylać na ciasto.

Krok 6

Na masę wyłożyć owoce.

Krok 7

Całość zalać galaretką jak kto woli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładaniec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładaniec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładaniec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładaniec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładaniec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładaniec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładaniec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej