PYSIO CIASTO

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij
PYSIO CIASTO

Składniki

ciasto:

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżeczka

krem i:

1 sztuka

2 opakowania

2 opakowania

krem ii:

0.5 litra

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt.

Krok 2

MASA I: Na soku ugotować budynie, po odstawieniu z gazu do gorącego budyniu wsypać galaretki i wymieszać. Przestudzoną masę wyłożyć na biszkopt.

Krok 3

MASA II: Śmietanę ubić z cukrem i wlać rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę wyłożyć na pierwszą masę.

Krok 4

Ciasto można ozdobić kleksami śmietany i plasterkami kiwi. SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYSIO CIASTO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYSIO CIASTO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYSIO CIASTO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYSIO CIASTO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYSIO CIASTO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYSIO CIASTO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYSIO CIASTO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej