Pyszna kanapka dla dzieci "Sowa"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

76 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 gramów

0

1 plaster

1 sztuka

0

1 sztuka

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremką wytnij z chleba kromki w kształcie koła.

Krok 2

Posmaruj kromki margaryną Rama i przełóż szynką.

Krok 3

Z warzyw i owoców ułóż dziób, oczy, pióra i nóżki sówki.

Krok 4

Ułóż przekrojony na pół ogórek pod kanapką tak, by tworzył gałąź, na której siedzi sowa.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej