Pyszne sakiewki wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne sakiewki wegetariańskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
309 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

20 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

1 dekagram

1 sztuka

1 litr

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść w 1 litrze wrzątku kostki Bulionu na włoszczyźnie Konorr.

Krok 2

Odetnij zgrubiałą łodygę kapusty, a liście obgotuj krótko w rosole.

Krok 3

Zetrzyj marchewkę na tarce z dużymi oczkami. Oczyść pora, posiekaj cebulę oraz pieczarki, po czym przesmaż je na oleju.

Krok 4

Dodaj marchewkę, ugotowany ryż i sos sojowy, a następnie podduś. Dopraw farsz pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Krok 5

Układaj farsz na liściach kapusty, formuj sakiewki i obwiązuj je szczypiorkiem. Duś w rosole pod przykryciem około 5 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sosem pomidorowym.

1

Opinie o przepisie

  • GucioMilano TenTakToJa

    GucioMilano TenTakToJa , 29.12.2019

    Na próbę

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne sakiewki wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne sakiewki wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne sakiewki wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne sakiewki wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne sakiewki wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne sakiewki wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne sakiewki wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne sakiewki wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej