Pyszne rożki serowo - jabłkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

170 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

25 dekagramów

5 dekagramów

5 sztuk

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść wszystkie składniki na gładkie ciasto.

Krok 2

Ciasto rozwałkować trochę grubiej niż na pierogi i pociąć w kwadraty. Na każdy kwadrat położyć cząstkę jabłka i zlepić przeciwległe rogi.

Krok 3

Ułożyć na blasze wyłożonej papierem lub posmarowanej olejem.

Krok 4

Piec w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem do zrumienienia około 15 minut.

Krok 5

Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu polukrować cukrem pudrem utartym ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne rożki serowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne rożki serowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne rożki serowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne rożki serowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne rożki serowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne rożki serowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne rożki serowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej