
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
20 dekagramów
2 sztuki
2 łyżki
1 dekagram
1 sztuka
1 litr
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść w 1 litrze wrzątku kostki Bulionu na włoszczyźnie Konorr.
Krok 2
Odetnij zgrubiałą łodygę kapusty, a liście obgotuj krótko w rosole.
Krok 3
Zetrzyj marchewkę na tarce z dużymi oczkami. Oczyść pora, posiekaj cebulę oraz pieczarki, po czym przesmaż je na oleju.
Krok 4
Dodaj marchewkę, ugotowany ryż i sos sojowy, a następnie podduś. Dopraw farsz pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Krok 5
Układaj farsz na liściach kapusty, formuj sakiewki i obwiązuj je szczypiorkiem. Duś w rosole pod przykryciem około 5 minut.

Dobra rada:
Podawaj z sosem pomidorowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej