Rafaello

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

masa:

300 gramów

2.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 1/2 szklanki mleka wymieszać żółtka oraz obie mąki i zmiksować.

Krok 2

Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać zmiksowane żółtka z mąką i ugotować z tego budyń. Kasię utrzeć i dodać przestudzony budyń.

Krok 3

Na koniec dodać wiórki kokosowe i spirytus. Wymieszać.

Krok 4

Formę lub deseczkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciastka herbatniki.

Krok 5

Następnie nałożyć masę i znów herbatniki - tak, aby powstały 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć masę i posypać wiórkami kokosowymi.

Krok 6

Ciasto lekko przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek niebo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej