Rafaello

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

3 sztuki

3 opakowania

3 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do większego garnka wlać 2 szklanki mleka, dodać 2 paczki wiórków i delikatnie zagotować.

Krok 2

W 1 szklance mleka rozpuścić obie mąki, cukry i żółtka. Najlepiej zmiksować. Gotową masę dodać do gotującego się mleka z wiórkami. Wszystko delikatnie mieszać i czekać, aż zgęstnieje. Na końcu wrzucamy Kasię.

Krok 3

Tak gotową masę odstawiamy na bok i czekamy, aż ostygnie.

Krok 4

Blachę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki, potem nakładamy masę, znów herbatniki i na górę masę.

Krok 5

To posypujemy wiórkami kokosowymi i ścieramy na drobnej tarce czekoladę.

Krok 6

Po 5 minutach ciasto wstawiamy do lodówki :) Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej