Rafaello na herbatnikach

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 opakowania

200 gramów

2 opakowania

2 szklanki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę rozpuścić (na jedną galaretkę 1 szklanka wody), do niej dodać rozpuszczoną czekoladę.

Krok 2

Następnie ubić śnieżkę z mlekiem, na koniec do masy wsypać 150 g wiórków kokosowych, całość wylać na wyłożoną herbatnikami blachę (uprzednio skropionych, mogą być alkoholem).

Krok 3

Na wierzchu posypać pozostałą częścią wiórków.

Krok 4

Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej