Rafaello na herbatnikach

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 opakowania

200 gramów

2 opakowania

2 szklanki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę rozpuścić (na jedną galaretkę 1 szklanka wody), do niej dodać rozpuszczoną czekoladę.

Krok 2

Następnie ubić śnieżkę z mlekiem, na koniec do masy wsypać 150 g wiórków kokosowych, całość wylać na wyłożoną herbatnikami blachę (uprzednio skropionych, mogą być alkoholem).

Krok 3

Na wierzchu posypać pozostałą częścią wiórków.

Krok 4

Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello na herbatnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej