Rolada brzoskwiniowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć żółtka z cukrem. Z białek ubić pianę. Połączyć z utartymi żółtkami.

Krok 2

Wsypywać powoli mąkę. Ostrożnie wymieszać.

Krok 3

Blaszkę natłuścić i wyłożyć pergaminem. Wlać ciasto. Piec 20 minut w gorącym piekarniku.

Krok 4

Wyjąć i posypać cukrem. Przykryć wilgotną ściereczką i odwrócić. Papier posmarować zimną wodą i zdjąć.

Krok 5

Biszkopt ostudzić. Posmarować równo dżemem. Zwinąć. Ukształtowaną już roladę polać gotową polewą, tworząc esy-floresy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej