Ciasto francuskie z krewetkami i szpinakiem | Przepisy.pl pixel

Francuskie rożki z owocami morza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
91 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone surimi.

Krok 2

Na patelnię dodaj szpinak. Całość smaż chwilę, dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. Farsz wystudź.

Krok 3

Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty. W środku każdego z nich ułóż wycięte z ciasta egg rolls nieco mniejsze kwadraty posmarowane wcześniej jajkiem.

Krok 4

Na środek kwadratów nałóż farsz. Ich brzegi posmaruj jajkiem, a następnie złóż, formując rożki.

Krok 5

Złożone rożki umieść na blasze wyłożonej pergaminem w kilkucentymetrowych odstępach. Posmaruj je jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciecierzyca ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej