Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

8 łyżek

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

10 sztuk

4 plastry

200 gramów

1 łyżka

1 garść

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszotto Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu, nie dodawaj jedynie jogurtu. Przygotuj warzywa: kapustę bok choy pokrój w centymetrowej szerokości paski, pomidorki na połówki, czerwona cebulę w piórka, paprykę w paski a kolendrę pokrój drobno.

Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną kapustę oraz czerwoną cebulę przesmaż krótko na mocno rozgrzanej patelni z oliwą. Zdejmij z ognia i przełóż do salaterki.

Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - Krok 2

Krok 3

Do salaterki dodaj wystudzone, sypkie kaszotto oraz pozostałe warzywa: paprykę, pomidorki oraz kiełki słonecznika, oraz kolendre. Wszystko razem wymieszaj.

Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - Krok 3

Krok 4

Ser zgrilluj na rozgrzanej patelni a następnie pokrój w paski. Ułóż na sałatce.

Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - Krok 4

Krok 5

Sos sałatkowy przygotuj według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu i polej przygotowana sałatkę. Wierzch sałatki posyp czarnym sezamem i podawaj, najlepiej z kawałkami grillowanej chrupiącej bagietki.

Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem do takiej sałatki może być również mięso – np. grillowana pierś z kurczaka lub grillowany stek z tuńczyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumiSałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi

Nie wiesz, co przygotować na kolację podaną na świeżym powietrzu? Ciekawa sałatka to zawsze dobry wybór! Wypróbuj przepis na sałatkę z bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym serem halloumi. Oryginalny smak gwarantowany!

Dla kogo?

Dla spragnionych kulinarnych wrażeń i tych, którzy mają już dość klasycznych propozycji powielanych od okazji do okazji. Sałatka bok choy z orientalnym kaszotto będzie strzałem w dziesiątkę!

Na jaką okazję?

Sałatka bok choy z kaszotto i halloumi to świetny dodatek do grillowanych mięs i warzyw, tym bardziej że na ruszcie od razu możesz przygotować ser.

Czy wiesz, że?

Kaszotto orientalne z Knorr składa się w 100% z naturalnych składników: z kaszy jęczmiennej, czerwonej soczewicy oraz kolendry. Orientalnego charakteru całości nadaje dodatek aromatycznego curry.

Dla urozmaicenia:

Jeśli nie przepadasz za chińską kapustą, jaką jest bok choy, wybierz inną. Dobrze nada się także sałata rzymska, lodowa lub chociażby kapusta pekińska.