Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżek
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
10 sztuk
4 plastry
200 gramów
1 łyżka
1 garść
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszotto Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu, nie dodawaj jedynie jogurtu. Przygotuj warzywa: kapustę bok choy pokrój w centymetrowej szerokości paski, pomidorki na połówki, czerwona cebulę w piórka, paprykę w paski a kolendrę pokrój drobno.

Krok 2
Pokrojoną kapustę oraz czerwoną cebulę przesmaż krótko na mocno rozgrzanej patelni z oliwą. Zdejmij z ognia i przełóż do salaterki.

Krok 3
Do salaterki dodaj wystudzone, sypkie kaszotto oraz pozostałe warzywa: paprykę, pomidorki oraz kiełki słonecznika, oraz kolendre. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 4
Ser zgrilluj na rozgrzanej patelni a następnie pokrój w paski. Ułóż na sałatce.

Krok 5
Sos sałatkowy przygotuj według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu i polej przygotowana sałatkę. Wierzch sałatki posyp czarnym sezamem i podawaj, najlepiej z kawałkami grillowanej chrupiącej bagietki.


Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem do takiej sałatki może być również mięso – np. grillowana pierś z kurczaka lub grillowany stek z tuńczyka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym halloumi
Nie wiesz, co przygotować na kolację podaną na świeżym powietrzu? Ciekawa sałatka to zawsze dobry wybór! Wypróbuj przepis na sałatkę z bok choy na orientalnym kaszotto z grillowanym serem halloumi. Oryginalny smak gwarantowany!
Dla kogo?
Dla spragnionych kulinarnych wrażeń i tych, którzy mają już dość klasycznych propozycji powielanych od okazji do okazji. Sałatka bok choy z orientalnym kaszotto będzie strzałem w dziesiątkę!
Na jaką okazję?
Sałatka bok choy z kaszotto i halloumi to świetny dodatek do grillowanych mięs i warzyw, tym bardziej że na ruszcie od razu możesz przygotować ser.
Czy wiesz, że?
Kaszotto orientalne z Knorr składa się w 100% z naturalnych składników: z kaszy jęczmiennej, czerwonej soczewicy oraz kolendry. Orientalnego charakteru całości nadaje dodatek aromatycznego curry.
Dla urozmaicenia:
Jeśli nie przepadasz za chińską kapustą, jaką jest bok choy, wybierz inną. Dobrze nada się także sałata rzymska, lodowa lub chociażby kapusta pekińska.