Sałatka z ryżem, jajkiem i ogórkiem kiszonym | Przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

100 gramów

7 łyżek

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz.

Krok 2

Jabłka obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę, pora w krążki.

Krok 3

Ugotowany i ostudzony ryż ułóż w przeźroczystej salaterce i posmaruj cienko keczupem.

Krok 4

Następnie ułóż warstwę jajek, pora, ogórków, jabłek i kukurydzy. Każdą warstwę posyp solą, pieprzem i warstwą majonezu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej