Sałatka z ryżem, jajkiem i ogórkiem kiszonym | Przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

100 gramów

7 łyżek

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz.

Krok 2

Jabłka obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę, pora w krążki.

Krok 3

Ugotowany i ostudzony ryż ułóż w przeźroczystej salaterce i posmaruj cienko keczupem.

Krok 4

Następnie ułóż warstwę jajek, pora, ogórków, jabłek i kukurydzy. Każdą warstwę posyp solą, pieprzem i warstwą majonezu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej