
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
100 gramów
7 łyżek
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz.
Krok 2
Jabłka obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę, pora w krążki.
Krok 3
Ugotowany i ostudzony ryż ułóż w przeźroczystej salaterce i posmaruj cienko keczupem.
Krok 4
Następnie ułóż warstwę jajek, pora, ogórków, jabłek i kukurydzy. Każdą warstwę posyp solą, pieprzem i warstwą majonezu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























