
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
100 gramów
7 łyżek
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz.
Krok 2
Jabłka obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę, pora w krążki.
Krok 3
Ugotowany i ostudzony ryż ułóż w przeźroczystej salaterce i posmaruj cienko keczupem.
Krok 4
Następnie ułóż warstwę jajek, pora, ogórków, jabłek i kukurydzy. Każdą warstwę posyp solą, pieprzem i warstwą majonezu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej