Sałatka z fetą i awokado video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

385 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

250 gramów

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Awokado obierz, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę. Pomarańcze obierz ze skóry, białej otuliny i wytnij z nich błony. Ser feta pokrój w kostkę. Umieść produkty w misce z dresingiem i dodaj sałatę.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Usuń wytopiony tłuszcz, boczek dodaj do pozostałych składników.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj, nałóż do głębokich talerzy i udekoruj grzankami.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka wiosenna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej