Sałatka z fetą i awokado video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
385 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

250 gramów

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Awokado obierz, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę. Pomarańcze obierz ze skóry, białej otuliny i wytnij z nich błony. Ser feta pokrój w kostkę. Umieść produkty w misce z dresingiem i dodaj sałatę.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Usuń wytopiony tłuszcz, boczek dodaj do pozostałych składników.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj, nałóż do głębokich talerzy i udekoruj grzankami.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej