Sałatka z fetą i awokado video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

heart
385 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

250 gramów

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Awokado obierz, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę. Pomarańcze obierz ze skóry, białej otuliny i wytnij z nich błony. Ser feta pokrój w kostkę. Umieść produkty w misce z dresingiem i dodaj sałatę.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Usuń wytopiony tłuszcz, boczek dodaj do pozostałych składników.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj, nałóż do głębokich talerzy i udekoruj grzankami.

Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żółta sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej