
Składniki
80 gramów
4 sztuki
300 gramów
4 łyżki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2
Buraka należy ugotować lub upiec. Następnie pokroić w drobną kostkę.

Krok 3
W odrębnym naczyniu wymieszać: ugotowaną kaszę, pokrojonego buraka, rukolę i oliwę z oliwek. Całość posypać przyprawą Kminek z Polski i nasionami słonecznika.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kaszy pęczak
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, manganu, kwasu foliowego.







































