
Składniki
240 gramów
4 sztuki
2 sztuki
160 gramów
80 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umytą i osuszoną rukolę umieść w dużej misce.

Krok 2
Gruszkę i cebulę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na rukoli.

Krok 3
Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi i rozdrobnionym serem kozim.

Krok 4
Olej rzepakowy wymieszaj razem z Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami i wlej do sałaty. Wymieszaj i podawaj z pieczywem.


Dobra rada:
Posiłek jest bogatym źródłem: wapnia, miedzi, witaminy E, folianów.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Włoski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kozim serem i rukolą
Sałatka z kozim serem i rukolą podana z pieczywem poleca się na kolację! Propozycja z dodatkiem gruszki, cebuli i orzechów włoskich zaskoczy nawet tych, którzy zielone dania wybierają tylko w ostateczności. Oryginale połączenie smaków będzie doskonałym zakończeniem dnia.
Dla kogo? Dla tych, którzy lubią bawić się smakami, nie boją się oryginalnych połączeń i lubią zestawiać pozornie niepasujące składniki. W skrócie: dla wszystkich odważnych. Czyli dla każdego – nikt przecież nie przyzna, że boi się spróbować!
Na zdrowie! Sałatki to zdrowie na talerzu w czystej postaci. Gruszki – dostarczają wartościowego dla organizmu potasu. Rukola – zapewni kwas foliowy, pomagający w prawidłowej produkcji krwi.
Czy wiesz, że? Kozie sery stają się coraz popularniejsze, także ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Sięgając po nie, dostarczamy fosforu, miedzi, wapnia, witaminy A i witaminy B2. Kto jeszcze nie próbował koziego sera – musi koniecznie nadrobić! Najlepiej w sałatkowym połączeniu.