Sałatka z kozim serem i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Sałatka z kozim serem i rukolą

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

12

heart
410 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

293 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

348 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

240 gramów

4 sztuki

2 sztuki

160 gramów

80 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umytą i osuszoną rukolę umieść w dużej misce.

Sałatka z kozim serem i rukolą - Krok 1

Krok 2

Gruszkę i cebulę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na rukoli.

Sałatka z kozim serem i rukolą - Krok 2

Krok 3

Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi i rozdrobnionym serem kozim.

Sałatka z kozim serem i rukolą - Krok 3

Krok 4

Olej rzepakowy wymieszaj razem z Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami i wlej do sałaty. Wymieszaj i podawaj z pieczywem.

Sałatka z kozim serem i rukolą - Krok 4
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: wapnia, miedzi, witaminy E, folianów.

1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Nowak

    Sebastian Nowak , 04.02.2020

    Zrezygnowaliśmy z gruszki w przepisie, zamiast orzechów włoskich daliśmy orzechy nerkowca i danie to stało się dla nas idealnym pomysłem na fit kolację. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kozim serem i rukoląSałatka z kozim serem i rukolą

Sałatka z kozim serem i rukolą podana z pieczywem poleca się na kolację! Propozycja z dodatkiem gruszki, cebuli i orzechów włoskich zaskoczy nawet tych, którzy zielone dania wybierają tylko w ostateczności. Oryginale połączenie smaków będzie doskonałym zakończeniem dnia.

Dla kogo? Dla tych, którzy lubią bawić się smakami, nie boją się oryginalnych połączeń i lubią zestawiać pozornie niepasujące składniki. W skrócie: dla wszystkich odważnych. Czyli dla każdego – nikt przecież nie przyzna, że boi się spróbować!

Na zdrowie! Sałatki to zdrowie na talerzu w czystej postaci. Gruszki – dostarczają wartościowego dla organizmu potasu. Rukola – zapewni kwas foliowy, pomagający w prawidłowej produkcji krwi.

Czy wiesz, że? Kozie sery stają się coraz popularniejsze, także ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Sięgając po nie, dostarczamy fosforu, miedzi, wapnia, witaminy A i witaminy B2. Kto jeszcze nie próbował koziego sera – musi koniecznie nadrobić! Najlepiej w sałatkowym połączeniu.