Sernik z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

169

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

2 kilogramy

2 szklanki

8 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

ciasto:

20 dekagramów

0.6 szklanki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

dodatki:

20 dekagramów

8 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa serowa: żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, Kasią, stopniowo dodawać ser, wsypywać powoli mąkę ziemniaczaną, na koniec wymieszać z pianą ubitą z białek.

Krok 2

Kruche ciasto: składniki zagnieść w kulę, wstawić do lodówki na 30 minut, potem wylepić dno foremki, wylać masę serową.

Krok 3

Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 80 minut w temperaturze 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik z jogurtów greckich
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej