Skubaniec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

4 sztuki

4 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia wymieszać, dodać Kasię, 4 żółtka i smalec.

Krok 2

Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.

Krok 3

Jedną część wyłożyć na blaszkę wysmarowaną smalcem i posypaną bułką tartą lub kaszą manną.

Krok 4

Na ciasto położyć dżem.

Krok 5

Do ubitej piany z białek dodać paczkę kisielu, szczyptę mąki, proszek do pieczenia i cukier.

Krok 6

Wszystko razem ubić i położyć na dżem.

Krok 7

Na koniec położyć drugą część ciasta.

Krok 8

Piec w 180 stopniach około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej