Śledzie w sosie tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Śledzie w sosie tzatziki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

12

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

320 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz przez godzinę. Następnie pokrój w dzwonka.

Krok 2

Obierz ogórka, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, czosnek także. Zielona dymkę także. Cześć zostaw do dekoracji. Warzywa wymieszaj w misce ze śledziami.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy czosnkowy w jogurcie. dodaj do smaku sok z cytryny. Śledzie z warzywami zalej sosem, dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pierzem. Posyp dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej