Śliwkowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

34

129 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1

250 gramów

3 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miksujemy ze sobą Kasię, mąkę wymieszaną z proszkiem i cukier.

Krok 2

Śliwki, dorzucamy do ciasta i mieszamy łyżką.

Krok 3

Wszystko wkładamy do tortownicy.

Krok 4

Pieczemy w 180 stopniach. Można użyć innych owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śliwkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śliwkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śliwkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śliwkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śliwkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śliwkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śliwkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej