Śmietanowy toffik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

krem:

0.5 litra

2 opakowania

2 łyżeczki

dodatki:

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, obie mąki i proszek do pieczenia.

Krok 2

Wylać na blachę (40x25) i piec ok. 20 - 25 minut w 180 st.

Krok 3

Po wystygnięciu ciasto przekroić na dwa blaty.

Krok 4

Jeden blat posmarować dżemem.

Krok 5

Na dżem wyłożyć masę krówkową.

Krok 6

Na masę krówkową ułożyć biszkopty namoczone w kawie rozpuszczalnej.

Krok 7

Śmietanę ubić ze śnieżkami, wlać rozpuszczoną, zimną żelatynę.

Krok 8

3/4 śmietany wyłożyć na biszkopty.

Krok 9

Do pozostałej śmietany wrzucić saszetkę kawy cappuccino, zmiksować.

Krok 10

Śmietanę wyłożoną na biszkopty przykryć drugim plackiem ciasta.

Krok 11

Lekko docisnąć.

Krok 12

Resztę śmietany cienko rozsmarować na cieście. P.S. Ten sam przepis umieściłam na WZ. Informację tę podaję na wypadek posądzenia o plagiat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowy toffik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowy toffik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowy toffik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowy toffik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowy toffik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowy toffik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowy toffik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czeski placek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej