Snikers

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto 1:

7 sztuk

5 łyżek

2 łyżki

1 łyżeczka

0.75 szklanki

ciasto 2:

25 dekagramów

0.75 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

5 sztuk

masa:

5 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1.5 opakowania

masa kajmakowa:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO-I: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto upiec w 180 st. około 30 min. Przekroić na 2 części.

Krok 2

CIASTO -II: Ubić białka z cukrem, dodać orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto piec około 20 min. To ciasto można zrobić również z mielonymi migdałami lub kokosem i będzie zupełnie inny smak snikersa, ale pyszny.

Krok 3

MASA: Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem, zagotować, ciągle mieszając.

Krok 4

Kasię utrzeć dodając przestudzoną masę żółtkową. Można do smaku dodać alkohol lub sok z jednej cytryny.

Krok 5

Ciasto przekładamy tak: jedna część ciasta kakaowego+krem jajeczny+ciasto orzechowe+ciepła masa kajmakowa+druga część ciasta kakaowego+rozpuszczona czekolada gorzka+wiórki kokosowe, posiekane orzechy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto Cappuccino
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej