
Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię umyj, obierz i usuń pestki. Utrzyj na grubej tarce.
Krok 2
Jabłka umyj i usuń gniazda nasienne, a następnie rozdrób.
Krok 3
Wymieszaj wszystkie składniki z niewielką ilością cukru i kilkoma kroplami kwasku cytrynowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej