Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO
średnie
272 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
10 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka umyj i osusz. Następnie pokrój w małe medaliony i posyp Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2
Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, dodaj żurawinę i całość wymieszaj. Oscypki zetrzyj na tarce.

Krok 3
Indyka obsmaż równomiernie na patelni. Na powierzchni medalionów ułóż farsz i posyp go serem.

Krok 4
Na koniec zalej indyka Fixem Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach zimnej wody i 100 mililitrach śmietany. Całość zagotuj.

Krok 5
Przygotuj sos do sałatki: wymieszaj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr z jogurtem. Rzodkiewkę umyj, pokrój w plastry i pomieszaj z kukurydzą. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej