Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO
średnie
272 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
10 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka umyj i osusz. Następnie pokrój w małe medaliony i posyp Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2
Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, dodaj żurawinę i całość wymieszaj. Oscypki zetrzyj na tarce.

Krok 3
Indyka obsmaż równomiernie na patelni. Na powierzchni medalionów ułóż farsz i posyp go serem.

Krok 4
Na koniec zalej indyka Fixem Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach zimnej wody i 100 mililitrach śmietany. Całość zagotuj.

Krok 5
Przygotuj sos do sałatki: wymieszaj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr z jogurtem. Rzodkiewkę umyj, pokrój w plastry i pomieszaj z kukurydzą. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej