Toffi z owocami i bitą śmietana

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 opakowania

1 sztuka

4 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do przygotowania toffi należy ugotować mleko skondensowane (około 3 godziny, całą puszkę).

Krok 2

Schłodzonym toffi posmarować pierwszą warstwę spodu (tak, aby starczyło na 3 warstwy), a następnie posypać sporą ilością posiekanych niezbyt mocno orzechów włoskich.

Krok 3

Później nakładamy 1/2 zrobionej masy śmietanowej, a następnie 1/2 wszystkich owoców.

Krok 4

Nakładamy na to wszystko następny spód i powtarzamy wszystko jeszcze raz.

Krok 5

Na ostatnią warstwę spodu nakładamy tylko toffi i orzechy.

Krok 6

MASA ŚMIETANOWA: Ubijamy kremówkę, do niej dodajemy 4 śmietany Piątnica i na najmniejszych obrotach mieszamy.

Krok 7

Po wymieszaniu (około 1 minuty), dodajemy śmietanę śnieżkę, a następnie 4 śmietanfixy, również mieszając na wolnych obrotach.

Krok 8

Cały tort jest dość wysoki.

Krok 9

Wkładamy najlepiej na noc do lodówki i przyduszamy lekko wieczkiem od tortownicy ( trochę się zmniejszy, ale wszystkie produkty dobrze się ze sobą scalą). Tort jest super, częściowo wymyśliłam go sama. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toffi z owocami i bitą śmietana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toffi z owocami i bitą śmietana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toffi z owocami i bitą śmietana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toffi z owocami i bitą śmietana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toffi z owocami i bitą śmietana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toffi z owocami i bitą śmietana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toffi z owocami i bitą śmietana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej