TOFIK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto półkruche:

0.5 opakowania

1.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

masa budyniowa:

0.5 litra

0.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

0.75 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO PÓŁKRUCHE: z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć na blachę i upiec.

Krok 2

MASA: mleko i Kasię zagotować. Wlać na to rozrobione resztę składników. Gęsty budyń wylać na upieczony placek. Na budyń wyłożyć herbatniki na nie masę krówkową, następnie drugą porcje herbatników. Na wierzch ubić ½ l śmietany kremówki z niewielka ilością cukru pudru i żelatyny (1 łyżkę rozpuścić w ½ szkl gorącej wody, ostudzić). Wierzch porysować widelcem i posypać migdałami.

Krok 3

Ciasto półkruche - masa budyniowa – herbatniki (45 sztk) - masa krówkowa – herbatnik -kremówka - migdały

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TOFIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TOFIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TOFIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TOFIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TOFIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TOFIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TOFIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Napoleonka inaczej
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej