Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
160 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj.

Krok 2
Topinambur dokładnie umyj, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w półkrążki. Podsmaż warzywa na oleju, podlej wodą i duś pod przykryciem.

Krok 3
Kilka minut przed końcem duszenia dodaj przyprawę Knorr Naturalnie smaczne chłopski garnek, wymieszaj. Następnie dodaj fasolę.


Dobra rada:
Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, miedzi, manganu, witaminy E, witaminy B1, witaminy B6, witaminy C, folianów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej







































