Wafle orzechowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wafle orzechowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy posiekaj.

Krok 2

Wymieszaj cukier, masło, mleko i jajko, dodaj mąkę i orzechy. Uformuj na małe placki.

Krok 3

Piecz w temperaturze 250 stopni, aż będą brązowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafle orzechowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafle orzechowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafle orzechowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafle orzechowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafle orzechowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafle orzechowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafle orzechowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wafle orzechowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej