Warzywna zupa z prażonym ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zupa z prażonym ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej do garnka 300 ml. Dodaj dwa opakowania zupy Knorr, wymieszaj dokładnie rózgą. Wlej jeszcze 500 ml wody, ponownie wymieszaj i zacznij gotować.

Krok 2

Ryż wsyp na suchą i gorącą patelnię i praż ok. 5 minut. Odstaw do ostygnięcia. Zupę podawaj posypaną prażonym ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Ryż możesz zastąpić np. kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zupa z prażonym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zupa z prażonym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zupa z prażonym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zupa z prażonym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zupa z prażonym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zupa z prażonym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zupa z prażonym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zupa z prażonym ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna zupa z prażonym ryżemWarzywna zupa z prażonym ryżem

Za sprawą przepisu na warzywną zupę z prażonym ryżem przekonacie się, że gotowanie jest dla każdego. Błyskawiczna i łatwa w przygotowaniu, zachwyca fantastycznym, dyniowym aromatem. Jej słoneczny kolor działa na wyobraźnię. Polecamy nie tylko jesienią!

Dla kogo?

Nie potrzebujecie w pełni wyposażonej kuchni, by cieszyć się smakiem wyśmienitej zupy z ryżem. Z powodzeniem można przyrządzić ją nawet w studenckim mieszkaniu lub akademiku. Przecież jadłospis nie musi sprowadzać się wyłącznie do tostów z serem.

Na jaką okazję?

Zbliża się pora obiadu, bliscy coraz częściej dopytują, co dziś pojawi się na talerzach, a Wy nie macie pomysłu? Od teraz nie musicie tym się martwić. Pyszną warzywną zupę z prażonym ryżem podacie ekspresowo.

Czy wiesz, że?

Dzikim ryżem nazywane są podłużne nasiona rośliny wodnej, która występuje w rzekach i jeziorach Ameryki Północnej. Ziarna cechują się zieloną, brązową lub czarną łuską.

Dla urozmaicenia:

Amatorzy wyrazistych, ostrych potraw mogą wzbogacić smak warzywnej zupy dodatkową porcją imbiru, pieprzu cayenne i gałki muszkatołowej.