
Składniki
nadzienie:
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
70 gramów
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
6 łyżek
dodatki:
8 sztuk
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu rozkrusz. Paprykę, pomidory oraz cebulę pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.
Krok 2
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż tofu. Następnie dodaj paprykę, cebulę, czosnek i smaż wszystko aż będzie rumiane.
Krok 3
Dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Teraz dodaj fasolę, pastę pomidorową, żółte pomidory i duś całość aż wszystkie składniki się połączą i nadmiar wody odparuje.
Krok 5
Awokado obierz i pokrój w paseczki. Podobnie pokrój kapustę.
Krok 6
Mieszanką warzyw i tofu nadziewaj muszelki taco. Na wierzchu nałóż salsę z awokado i kapusty.

Dobra rada:
Jeśli chcesz aby taco było bardziej wyraziste w smaku możesz dodać trochę jalapeno. Jeśli nie lubisz tofu możesz je zastąpić gotowaną soczewicą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegańskie tacos
Tacos to najprawdopodobniej najsłynniejsze meksykańskie danie wszechczasów! Znane i uwielbiane na całym świecie, doczekało się już wielu wariacji na swój temat. W oryginale podawane z mięsem wołowym z pomidorami i przyprawami, a w naszej wersji? Z tofu i papryką! Wypróbujesz?
Dla kogo?
Dla każdego, kto lubi eksperymentować w kuchni. Wegetariańskie tacos to przekąska, która szybko Ci się nie znudzi!
Na jaką okazję?
Tacos najczęściej podawane są w formie przystawek i w takiej też odsłonie sprawdzą się dobrze na wszelkiego rodzaju przyjęciach oraz spotkaniach w gronie znajomych.
Czy wiesz, że?
Pomarańczowa odmiana pomidorów wywodzi się od drobnych, okrągłych jagód, rosnących dziko na wybrzeżach Peru i wyspach Galapagos.
Dla urozmaicenia:
Jeśli smak zwykłego, naturalnego tofu jest dla Ciebie za mało wyrazisty, możesz użyć jego wędzonej lub grillowanej wersji.