
Składniki
nadzienie:
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
70 gramów
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
6 łyżek
dodatki:
8 sztuk
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu rozkrusz. Paprykę, pomidory oraz cebulę pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.
Krok 2
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż tofu. Następnie dodaj paprykę, cebulę, czosnek i smaż wszystko aż będzie rumiane.
Krok 3
Dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Teraz dodaj fasolę, pastę pomidorową, żółte pomidory i duś całość aż wszystkie składniki się połączą i nadmiar wody odparuje.
Krok 5
Awokado obierz i pokrój w paseczki. Podobnie pokrój kapustę.
Krok 6
Mieszanką warzyw i tofu nadziewaj muszelki taco. Na wierzchu nałóż salsę z awokado i kapusty.

Dobra rada:
Jeśli chcesz aby taco było bardziej wyraziste w smaku możesz dodać trochę jalapeno. Jeśli nie lubisz tofu możesz je zastąpić gotowaną soczewicą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegańskie tacos
Tacos to najprawdopodobniej najsłynniejsze meksykańskie danie wszechczasów! Znane i uwielbiane na całym świecie, doczekało się już wielu wariacji na swój temat. W oryginale podawane z mięsem wołowym z pomidorami i przyprawami, a w naszej wersji? Z tofu i papryką! Wypróbujesz?
Dla kogo?
Dla każdego, kto lubi eksperymentować w kuchni. Wegetariańskie tacos to przekąska, która szybko Ci się nie znudzi!
Na jaką okazję?
Tacos najczęściej podawane są w formie przystawek i w takiej też odsłonie sprawdzą się dobrze na wszelkiego rodzaju przyjęciach oraz spotkaniach w gronie znajomych.
Czy wiesz, że?
Pomarańczowa odmiana pomidorów wywodzi się od drobnych, okrągłych jagód, rosnących dziko na wybrzeżach Peru i wyspach Galapagos.
Dla urozmaicenia:
Jeśli smak zwykłego, naturalnego tofu jest dla Ciebie za mało wyrazisty, możesz użyć jego wędzonej lub grillowanej wersji.