
Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
40 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ciasta francuskiego wytnij krążki i wyłóż nimi formy do muffinów. Nakłuj widelcem i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez kilka minut.
Krok 2
Wszystkie warzywa pokrój w podobnej wielkości kawałki i przesmaż z posiekanym czosnkiem na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Jajka lekko ubij, a następnie wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pieprzem.
Krok 4
Warzywa wymieszaj z jajkami, a następnie umieść niewielkie porcje na zapieczonych spodach i posyp serem. Formy wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej