Wegetariańskie fritaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie fritaty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

40 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wytnij krążki i wyłóż nimi formy do muffinów. Nakłuj widelcem i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez kilka minut.

Krok 2

Wszystkie warzywa pokrój w podobnej wielkości kawałki i przesmaż z posiekanym czosnkiem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Jajka lekko ubij, a następnie wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pieprzem.

Krok 4

Warzywa wymieszaj z jajkami, a następnie umieść niewielkie porcje na zapieczonych spodach i posyp serem. Formy wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej