Wielkanocne babeczki króliczki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

40

284 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

742 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

808 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

babeczki:

150 gramów

110 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

150 gramów

50 gramów

krem:

125 gramów

350 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

dekoracja:

12 sztuk

25 gramów

przygotujesz szybciej z:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłóż foremkę do babeczek papierowymi papilotkami i nagrzej piekarnik do 180°C (piekarnik z termoobiegiem – do 160°C, oznaczenie piekarnika – 4).

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 1

Krok 2

Zetrzyj białą czekoladę. Umieść wszystkie składniki na ciasto w dużej misce i wymieszaj je dokładnie, aż do otrzymania gładkiej masy.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 2

Krok 3

Masę rozlej do foremek i piecz przez 20 minut, aż ciasto będzie sprężyste i nabierze złotego koloru. Upieczone babeczki odstaw na kratkę do całkowitego wystygnięcia.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 3

Krok 4

Aby przygotować krem, utrzyj kostkę do pieczenia Kasia z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Dodawaj schłodzoną przegotowaną wodę, aby uzyskać konsystencję umożliwiającą rozsmarowanie.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 4

Krok 5

Wierzch każdej babeczki posmaruj kremem, używając szpatułki.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 5

Krok 6

Nożyczkami lub nożem przetnij pianki marshmallow na pół, aby otrzymać uszy. Różową posypką udekoruj środkową część uszu i umieść je na wierzchu każdej babeczki.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 6

Krok 7

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 7

Krok 8

Za pomocą wykałaczki narysuj króliczkom oczy z rozpuszczonej gorzkiej czekolady.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 8

Krok 9

Następnie narysuj usta króliczkom, a różowe perełki ułóż w miejscu króliczych nosków.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 9

Krok 10

Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.

Wielkanocne babeczki króliczki - Krok 10
3

Opinie o przepisie

  • Dobry Człowiek

    Dobry Człowiek , 06.04.2017

    fajny przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dobry Człowiek

    Dobry Człowiek , 06.04.2017

    robilem tem przepis noi fajny ale trohy wielkanocny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • wiktoria kocoń

    wiktoria kocoń , 10.08.2016

    Za dużo cukru pudru w kremie do tych babeczek powinno być max 200g ale tak to super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocne babeczki króliczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocne babeczki króliczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocne babeczki króliczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocne babeczki króliczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocne babeczki króliczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocne babeczki króliczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocne babeczki króliczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wielkanocne babeczki króliczkiWielkanocne babeczki króliczki

Babeczki to idealny sposób na wielkanocne słodkie przekąski. Za pomocą odpowiednich dekoracji nadasz im kształt kojarzący się z wyjątkowymi świętami. Udowadnia to przepis na wielkanocne babeczki króliczki. Ich przygotowywanie rozpocznij od spodów do miniwypieków. Wystarczy, że wszystkie niezbędne składniki – kostkę do pieczenia, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy, mąkę i startą białą czekoladę – wymieszasz mikserem do uzyskania gładkiej masy. Rozlej ją do papilotek i upiecz we wcześniej nagrzanym piekarniku. Kiedy całkowicie wystygną, możesz zająć się dekoracjami. Krem do rozsmarowania na wierzchu powstanie poprzez utarcie kostki do pieczenia z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. W razie potrzeby dodaj do niego odpowiednią ilość schłodzonej wody. Umieść go na wierzchu słodkich wypieków. Następnie przygotuj dekoracje. Uszy króliczków wykonasz z przeciętych na pół pianek, natomiast oczy „narysujesz” długą wykałaczką zanurzoną w ciemnej gorzkiej czekoladzie, wcześniej rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Koniecznie sprawdź nasz przepis.