Wielkanocne ule

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

krem:

0.25 sztuki

2 sztuki

75 gramów

dodatki:

1

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).

Krok 2

Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać ok. kieliszka spirytusu.

Krok 3

Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka.

Krok 4

Foremkę zmoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór, nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.

Krok 5

Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli. Są bardzo słodkie, ale efekt wspaniały!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocne ule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocne ule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocne ule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocne ule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocne ule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocne ule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocne ule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej