Wielkanocny snickers

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

10

179 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

314 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

60 dekagramów

0.75 szklanki

20 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

polewa orzechowa:

12 dekagramów

20 dekagramów

4 łyżki

2 łyżki

krem 1:

1 opakowanie

krem 2:

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z sodą, wsypać na stolnicę, posiekać z Kasią.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto.

Krok 3

Podzielić je na 3 części.

Krok 4

Blaszkę 25x30 cm wyłożyć papierem i wylepiać cienko ciastem.

Krok 5

Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową.

Krok 6

Upiec wszystkie 3 części na miodowy kolor, tą jedną razem z tą polewą. UWAGA!!! Pilnować, gdyż ciasto bardzo szybko się piecze.

Krok 7

Ugotować budyń śmietankowy zużywając o 1/3 mleka mniej niż w przepisie podanym na opakowaniu.

Krok 8

Ostudzić.

Krok 9

Puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godziny.

Krok 10

Na jeden upieczony placek nałożyć budyń, na drugi krem z mleka.

Krok 11

Nakryć plackiem z polewą orzechową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny snickers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny snickers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny snickers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny snickers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny snickers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny snickers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny snickers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miodownik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej