Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

21

277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

328 osób wydrukowało

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 1

Krok 2

Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 2

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 3

Krok 4

Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 4

Krok 5

Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 5

Krok 6

Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej