Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

280 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

335 osób wydrukowało

Pobierz pdf

434 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 1

Krok 2

Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 2

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 3

Krok 4

Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 4

Krok 5

Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 5

Krok 6

Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śląska baba ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej