Polędwiczki wieprzowe w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

26

heart
302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

361 osób wydrukowało

Pobierz pdf

476 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 1

Krok 2

Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 2

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 3

Krok 4

Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 4

Krok 5

Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 5

Krok 6

Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe w sosiePolędwiczki wieprzowe w sosie

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.