
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Krok 2
Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Krok 3
Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Krok 4
Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Krok 5
Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Krok 6
Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej