Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

261 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

306 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 1

Krok 2

Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 2

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 3

Krok 4

Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 4

Krok 5

Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 5

Krok 6

Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej