Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie
łatwe
354 osoby zapisały
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.
Krok 2
Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.
Krok 3
Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.
Krok 4
Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.
Krok 5
Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.
Krok 6
Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej