Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

20

265 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

311 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 1

Krok 2

Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 2

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 3

Krok 4

Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 4

Krok 5

Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 5

Krok 6

Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej