Polędwiczki wieprzowe w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

26

heart
302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

476 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 1

Krok 2

Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 2

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 3

Krok 4

Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 4

Krok 5

Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 5

Krok 6

Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe w sosiePolędwiczki wieprzowe w sosie

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.