Zapiekane banany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane banany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

8 łyżek

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany w skórce dokładnie umyj, następnie osusz i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 15 minut.

Krok 2

W wodzie rozpuścić kakao i dodaj miód i mleko w proszku i całość dobrze wymieszaj.

Krok 3

Banany wyciągnij z piekarnika obierz ze skórki i polej gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane banany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej