
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
8 łyżek
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany w skórce dokładnie umyj, następnie osusz i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 15 minut.
Krok 2
W wodzie rozpuścić kakao i dodaj miód i mleko w proszku i całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
Banany wyciągnij z piekarnika obierz ze skórki i polej gotowym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej