Zielony koktajl z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Zielony koktajl z mango

Autor: Dodietetyka.pl, mgr inż. Magdalena Hermanowska

ratingratingratingratingrating

11

heart
538 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

244 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

382 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Zielony koktajl z mango - Krok 1

Krok 2

Przełożyć do blendera i zmiksować z wystudzoną herbatą.

Zielony koktajl z mango - Krok 2

Krok 3

Podawać z kromką macy naturalnej.

Zielony koktajl z mango - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • marlena mazur mazur

    marlena mazur mazur , 30.05.2019

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • weronika kopińska

    weronika kopińska , 30.06.2017

    Super jest ten zielony koktajl z mango polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka owocowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajl z mangoZielony koktajl z mango

Zdrowy zielony koktajl z mango to znakomity sposób na szybki podwieczorek lub drugie śniadanie. Do jego przygotowania będziesz potrzebować zaledwie czterech składników. Na początek obierz owoce i podziel je na niewielkie kawałki. Odpowiednio dojrzałe mango powinno być czerwono-żółto-zielone, o gładkiej i jędrnej skórce, z miąższem uginającym się pod dotykiem. Kiwi z kolei musi być dość miękkie. Taką owocową kompozycję uzupełni banan, który sprawi, że koktajl będzie miał aksamitną konsystencję. Wymienione składniki przełóż do kielicha blendera i zmiksuj je razem z wystudzonym naparem z zielonej herbaty, który podniesie walory smakowe koktajlu. Zielony koktajl z mango podawaj w wysokich przezroczystych szklankach, udekorowany np. listkiem mięty. Jako dodatek do tak przygotowanego pożywnego mini dania świetnie sprawdzi się maca naturalna, czyli spłaszczone pieczywo bez zakwasu. Tym przepisem udowadniamy, że zdrowe koktajle da się przyrządzić bardzo szybko. Skorzystaj z niego i podziel się opinią.