Złociste kurczaki w coli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste kurczaki w coli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

0.5 sztuki

50 mililitrów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr rozmieszaj z colą i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Krok 2

Kawałki kurczaka posmaruj marynatą, a następnie włóż do woreczka i zepnij spinką. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 50 minut.

Krok 3

Pomidory pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj. Wymieszaj razem w miseczce, dodaj oliwę, sok z limonki oraz posiekaną kolendrę. Salsę dopraw do smaku.

Krok 4

Woreczek ostrożnie rozetnij nożem i wyciągnij upieczone mięso. Podawaj z przygotowaną salsą i np. kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej