Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

120 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry wzdłuż włókien i lekko je rozpłaszcz, dopraw solą i pieprzem z każdej strony.

Krok 2

Mięso drobiowe dopraw Knorr Przyprawą do kurczaka, posiekaną natką, pieprzem i dodaj jajko, dokładnie połącz składniki.

Krok 3

Na wołowinie rozsmaruj mus drobiowy i zwiń w roladkę zabezpieczając całość wykałaczkami.

Krok 4

Na patelni przesmaż posiekaną cebulę, dodaj zrazy i smaż razem do zrumienienia się zrazów, dodaj wodę lub bulion, liść laurowy, ziele angielskie i rozmaryn, duś pod przykryciem ok 30 min, aż mięso będzie miękkie.

Krok 5

Mięso wyjmij, a sos przecedź, zredukuj o połowę objętości i dopraw przyprawą Knorr i pieprzem. Podawaj zrazy pokrojone w plastry na sosie pieczeniowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej