Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

120 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry wzdłuż włókien i lekko je rozpłaszcz, dopraw solą i pieprzem z każdej strony.

Krok 2

Mięso drobiowe dopraw Knorr Przyprawą do kurczaka, posiekaną natką, pieprzem i dodaj jajko, dokładnie połącz składniki.

Krok 3

Na wołowinie rozsmaruj mus drobiowy i zwiń w roladkę zabezpieczając całość wykałaczkami.

Krok 4

Na patelni przesmaż posiekaną cebulę, dodaj zrazy i smaż razem do zrumienienia się zrazów, dodaj wodę lub bulion, liść laurowy, ziele angielskie i rozmaryn, duś pod przykryciem ok 30 min, aż mięso będzie miękkie.

Krok 5

Mięso wyjmij, a sos przecedź, zredukuj o połowę objętości i dopraw przyprawą Knorr i pieprzem. Podawaj zrazy pokrojone w plastry na sosie pieczeniowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wołowe nadziewane mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej