
Składniki
600 gramów
120 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
2 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
300 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry wzdłuż włókien i lekko je rozpłaszcz, dopraw solą i pieprzem z każdej strony.
Krok 2
Mięso drobiowe dopraw Knorr Przyprawą do kurczaka, posiekaną natką, pieprzem i dodaj jajko, dokładnie połącz składniki.
Krok 3
Na wołowinie rozsmaruj mus drobiowy i zwiń w roladkę zabezpieczając całość wykałaczkami.
Krok 4
Na patelni przesmaż posiekaną cebulę, dodaj zrazy i smaż razem do zrumienienia się zrazów, dodaj wodę lub bulion, liść laurowy, ziele angielskie i rozmaryn, duś pod przykryciem ok 30 min, aż mięso będzie miękkie.
Krok 5
Mięso wyjmij, a sos przecedź, zredukuj o połowę objętości i dopraw przyprawą Knorr i pieprzem. Podawaj zrazy pokrojone w plastry na sosie pieczeniowym.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej