Zupa krem buraczany pachnący ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem buraczany pachnący ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

10 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj buraki i osusz, następnie zawiń w folię aluminiową i upiecz w piecu rozgrzanym do 180C°.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, czosnek i marchew w plastry, przesmaż pokrojone składniki w garnku.

Krok 3

Kiedy się zarumienią dodaj cukier, liście rozmarynu, majeranek i lekko z karmelizuj warzywa z ziołami, zalej wszystko wodą i dodaj Kostki Knorr, gotuj do zmięknięcia warzyw.

Krok 4

4 buraki ostudź , obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Ostatniego buraka zetrzyj na tarce.

Krok 5

Zmiksuj zupę przetrzyj przez sito, dopraw do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj z kleksem śmietany i z tartymi burakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem buraczany pachnący ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem buraczany pachnący ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem buraczany pachnący ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem buraczany pachnący ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem buraczany pachnący ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem buraczany pachnący ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem buraczany pachnący ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem buraczany pachnący ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej