
Składniki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
10 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
400 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść Bulionetkę Knorr w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
Imbir obierz i zetrzyj, limonki i papryczkę chilli pokrój w kawałki. Składniki dodaj do bulionu razem z listkami limonki kaffir.
Krok 3
Pokrój bardzo drobno jasną część trawy cytrynowej, dodaj do zupy. Gotuj wszystko około 5 minut.
Krok 4
Grzyby i piersi z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dodaj do zupy razem z krewetkami. Następnie gotuj 5 minut.
Krok 5
Wlej mleko kokosowe i wymieszaj. Zupę podawaj posypaną posiekaną nacią kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej