Zupa Tom yum khaa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Tom yum khaa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

400 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść Bulionetkę Knorr w 1 litrze wrzącej wody.

Krok 2

Imbir obierz i zetrzyj, limonki i papryczkę chilli pokrój w kawałki. Składniki dodaj do bulionu razem z listkami limonki kaffir.

Krok 3

Pokrój bardzo drobno jasną część trawy cytrynowej, dodaj do zupy. Gotuj wszystko około 5 minut.

Krok 4

Grzyby i piersi z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dodaj do zupy razem z krewetkami. Następnie gotuj 5 minut.

Krok 5

Wlej mleko kokosowe i wymieszaj. Zupę podawaj posypaną posiekaną nacią kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Tom yum khaa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Tom yum khaa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Tom yum khaa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Tom yum khaa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Tom yum khaa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Tom yum khaa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Tom yum khaa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Tom yum khaa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej