Bigos z dziczyzny - z dzika: przepis myśliwski | Przepisy.pl pixel

Bigos z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

700 gramów

100 gramów

1 szklanka

20 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

Krok 2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

Krok 3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej