Bigos z dziczyzny - z dzika: przepis myśliwski | Przepisy.pl pixel

Bigos z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

700 gramów

100 gramów

1 szklanka

20 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

Krok 2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

Krok 3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej