PRZEPISY.PL

Bigos z dzika

  • 60
  • 7
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso bez kości500 gr
  • boczek wędzony200 gr
  • kapusta kwaszona700 gr
  • cebula100 gr
  • białe wytrawne wino1 szklanka
  • kapary20 gr
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • majeranek
    • Krok 1

      Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.
    • Krok 2

      Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.
    • Krok 3

      Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    46
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    82
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    53
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    498
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe