Chleb wiejski grillowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb wiejski grillowany

Autor: barti978

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 mililitrów

800 gramów

1 łyżka

null szczypt

15 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę należy wymieszać, następnie przesiać do miski. Dodać gotowy już zakwas wymieszany z wodą i naszymi rozkruszonymi drożdżami. Zagnieść ciasto, przykryć i zostawić na noc w temperaturze pokojowej, zagnieść.

Krok 2

Następnie uformować 2 okrągłe lub podłużne bochenki, ułożyć na oprószonej mąką blasze, wierzchy posmarować wodą i nacinać. Piec 60 min w temp. 220°C.

Krok 3

Po upieczeniu można upiec jeszcze na grillu, świetnie komponuje się np. z fasolką lub sałatką. Smacznego!:-)

Krok 4

Ja podałem z kiełbasą i sałatką a i mój był obsypany ziarnami i ma w środku soję, należy tylko dodać soję jak ktoś nie jest uczulony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb wiejski grillowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb wiejski grillowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb wiejski grillowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb wiejski grillowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb wiejski grillowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb wiejski grillowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb wiejski grillowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb wiejski grillowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej