Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
2 sztuki
600 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
115 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion na włoszczyźnie Knorr zagotuj z 200 mililitrami wody. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Ogórki obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę.

Krok 3
Jogurt wymieszaj dokładnie z bulionem, dodaj posiekany koper, czosnek i olej orzechowy.

Krok 4
Dodaj pokrojone ogórki i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Chłodnik ogórkowy najlepiej smakuje schłodzony w lodówce przez około 4 godziny. Przed podaniem udekoruj resztą posiekanego koperku i orzechami

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłodnik ogórkowy
Delikatny smak ogórków, wyrazisty aromat czosnku i kopru oraz kwaśny i bardzo gęsty jogurt grecki to główne cechy smacznej zupy, którą przygotujesz szybko i będziesz się nią zajadać w letni dzień. Chłodnik ogórkowy jest jedną z najpopularniejszych potraw tego rodzaju. Przyrządza się go dosłownie w kilkanaście minut, a można podawać na wiele atrakcyjnych sposobów. Będzie nie tylko wstępem do obiadu, ale też doskonałą przekąską podczas przyjęć w ogrodzie. Chłodnik serwuje się posypany orzechami włoskimi i posiekanym koperkiem. Można go także dekorować wstążkami z surowego ogórka, które wykonuje się za pomocą obieraczki do warzyw. Równie efektownie wygląda w ten sam sposób przygotowana marchewka. Jeśli chcesz, aby danie ładnie się prezentowało, podaj je w przezroczystych miskach lub długich, wysokich szklankach (jak do napojów), kładąc na nich nabite na długi patyczek plastry ogórka. W ten sposób zupa będzie bardziej przypominała koktajl i nie będzie wymagała podawania łyżek. Zobacz, jak w bardzo prosty sposób zrobić chłodnik ogórkowy.










































