Ciasteczka kokosowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 szklanki

1 łyżeczka

3 szklanki

125 gramów

70 gramów

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.

Krok 2

Wgłębiania w formie do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami (jeśli nie macie tej formy wystarczą same papierowe foremki ułożone na blaszce do pieczenia).

Krok 3

Zagotować mleko z miodem, odstawić z ognia. Wymieszać wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 4

Powoli wlać mleko z miodem i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze się połączą.

Krok 5

Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dobrze wymieszana.

Krok 6

Piec na złoty kolor przez 25-30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej