ciasto z fantą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

300

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

4 sztuki

250 gramów

250 gramów

150 mililitrów

1 opakowanie

2 łyżeczki

bita śmietana:

800 mililitrów

dodatki:

15 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy olejek i powoli Kasię na zmianę z Fantą.

Krok 2

Na koniec mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszać. Pieczemy ok. 45 min.

Krok 3

Śmietankę ubijamy z cukrem do smaku. Owoce kroimy.

Krok 4

Ciasto wychodzi wysokie, więc je przekrawamy, smarujemy cieniutko, ubitą śmietaną pierwszą część, następnie rękawem cukierniczym wyciskamy dookoła śmietankę na ok 3 cm szerokości od brzegu.

Krok 5

Potem układamy brzoskwinie i gruszki, następnie kolejny pierścień ze śmietany i znów owoce, na to dajemy drugą część ciasta, wierzch cieniutko smarujemy śmietaną, układamy owoce i dekorujemy według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto z fantą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto z fantą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto z fantą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto z fantą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto z fantą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto z fantą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto z fantą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej