Czeko-sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 dekagramów

8 dekagramów

5 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

masa serowa:

2 sztuki

50 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

2 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spód: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i cukrem pudrem.

Krok 2

Dodać pokrojoną w kostkę Kasię, cukier waniliowy i żółtko.

Krok 3

Ciasto wyrobić i do lodówki na pół godziny.

Krok 4

Potem wylepić blaszkę formując wysokie brzegi.

Krok 5

Masa serowa: Twaróg utrzeć z cukrem, żółtkami i proszkiem budyniowym.

Krok 6

Mieszając, wlać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę.

Krok 7

Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z trzech białek.

Krok 8

Masę wylać na ciasto.

Krok 9

Czas pieczenia może się wydłużyć w zależności od rodzaju piekarnika - najlepiej sprawdzać patyczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeko-sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeko-sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeko-sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeko-sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeko-sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeko-sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeko-sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej