Czekoladowe kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe kokosanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

null

100 gramów

1 łyżeczka

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę utrzyj na tarce, zmieszaj z wiórkami kokosowymi oraz mlekiem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Formuj małe kulki i układaj je na blasze.

Krok 3

Piecz przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy się lekko zarumienią, to znaczy, że są dobre i po ostudzeniu można jeść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem serowy z ziarnami bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej