
Składniki
2.5 szklanki
null
100 gramów
1 łyżeczka
0.6 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę utrzyj na tarce, zmieszaj z wiórkami kokosowymi oraz mlekiem i cukrem waniliowym.
Krok 2
Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Formuj małe kulki i układaj je na blasze.
Krok 3
Piecz przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy się lekko zarumienią, to znaczy, że są dobre i po ostudzeniu można jeść.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej